Evolution on vaihdettu vihdettu Thunderbirdiin mikä mielestäni on hyvä valinta. UbuntuOne on saanut lisää kehitystä taakseen mikä toivottavasti näkyy kunhan on päästy näistä beta ongelmista. Unity ja Unity2D on myös alkanut vakautumaan. (Unity2D olisi mielestäni pitäny ensin kehittää vakaaksi ja vasta sitten tuoda rautakiihdytetty versio.) Unity2D on sikäli positiivinen uutinen että se on oikeasti toimiva ja nopea kaikella raudalla pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta. (Lähinnä pistää silmään virtuaalityöpötöytien zoomaus, joka on hidas ja tökkivä)
Banshee on Ubuntun nykyinen oletus musiikki ohjelmisto ja mielestäni suurin pettymys. Banshee ei kertakaikkiaan ole mikään nopeus hirmu varsinkin kun musiikki kokoelman koko alkaa kasvamaan. Lisäksi Banshee osaa edelleen sotkea audio tiedostojen metadatan nopeasti ja huomaamattomasti. Oma suositukseni on käyttää joko Rhythmbox (Rytmilaatikko) tai Clementine ohjelmaa jotka hoitavat homman huomattavasti vähemmillä nikotteluilla.

Xubuntusta on vaikea sanoa mitään pahaa, varsinkin kun se on kaikista kolmesta vakain ja nopein. Tiedän että on olemassa myös Lubuntu mutta omasta mielestäni lxde menee jo liian minimalistiseen ajatteluun.
Minun pitkäaikainen valinta. Kde päivittynyt 4.7.1 versioon ja se alkaa näkymään, nimittäin nopeutena ja vakautena. Muon on uusi pakettien hallinta työkalu ja saa kyllä minun kiitokseni. Kubuntu ei ota oletuksena strigiä käyttöön mikä on hyvä valinta. Uutuutena on myös kubuntu-low-fat-settings joka ottaa käyttöön asetukset jotka on optimoitu hitaammille koneille kuten netbookit ja vanhemmat koneet.
Suurena kysymysmerkkinä kde ympäristössä on ollut pitkään Akonadi joka ei taida vieläkään olla ihan käyttökunnossa (täytyy tosin vielä tehdä lisää testejä). Akonadin käyttöön otto ei ole edelleenkään se ihan helpoin homma ja vakauskin on vielä hieman hakusessa. Itseä tämä ei paljoa ole haitannut koska kalenteri, maili ja konaktit tulee pidettyä googlen pilvessä joten niihin ei tule edes laitettua mitää muuta ohjelmaa kuin googlen oma Chrome selain.
Kde:n mukana tulevat ohjelman on sikäli hieman huonosti valittuja että videotoisto ohjelma on oletuksena dragonplayer. Vaikkakin ihan toimiva ohjelma on se silti aika kivikaudelta. Oma suositukseni on asentaa Smplayer tai Vlc (tai molemmat kuten itsellä on tapana) Samoin kannattaa asentaa phonon-backend-vlc ja vaihtaa asetuksista käyttöön. Audio toiston äänenlaatu paranee jonkin verran.
No comments:
Post a Comment